Rumah pelajar dibom kerana Pilihan Raya Kampus 2013

Nota yang ditinggalkan

Nota yang ditinggalkan

PETALING JAYA : Sekumpulan pelajar wanita Universiti Kebangsaan Malaysia ( UKM) telah dikejutkan daripada tidur mereka oleh bunyi letupan kecil di anjung rumah mereka pada awal pagi.

Apabila mereka bergegas keluar , mereka menyedari bahawa sebahagian daripada anjung itu terbakar . Seseorang telah membaling koktel Molotov di luar rumah yang berada di luar kampus di Seksyen 3 , Bangi Perdana.

Koktel Molotov adalah sejenis bom api , biasanya terdiri daripada cecair yang mudah terbakar yang diisi di dalam botol kaca dengan kain disumbat ke mulut botol sebagai fius.

Pelajar kejuruteraan Siti Aishah Shaharudin berkata dia terdengar letupan itu pada kira-kira 03:30 semalam.

” Sebuah motosikal dilihat melalui kawasan rumah , sejurus sebelum letupan berlaku dan apabila saya pergi keluar untuk melihat, terdapat api yang marak, ” katanya.

Selepas mereka berjaya memadamkan api , Aishah mendapati terdapat nota pada cermin depan kereta rakan serumahnya . Mesej tersebut ialah : ” Tarik Diri ATAU Mati “.

Beberapa rakan serumah beliau bakal bertanding dalam pilihan raya pelajar di UKM akan datang , di bawah Pro- Mahasiswa .

“Kami tidak tahu siapa pelakunya. Namun kami mengesyaki kejadian tersebut mempunyai kaitan dengan perkara pilihan raya kampus itu, “kata beliau.

Mereka membuat laporan polis di Bandar Baru Bangi stesen pada jam 4 pagi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge