Rujukan Peperiksaan Separa Perubatan 2016

Contoh Soalan untuk Rujukan Peperiksaan Atas Talian Latihan Separa Perubatan Taraf Diploma. Adakah anda antara yang dipanggil  menduduki peperiksaan atas talian bagi latihan separa perubatan taraf Diploma pada 8 Mac 2016 hari selasa malam ?

Jika ya, saya ucapkan tahniah kerana sini adalah tempat  yang membolehkan anda mendapatkan bahan rujukan dan nota bagi menghadapi peperiksaan atas talian bagi mengikuti latihan separa perubatan bertaraf diploma.

Bagi yang masih was-was berhubung dengan tarikh peperiksaan latihan separa perubatan bagi tahun 2016 boleh merujuk kepada ‘screenshot’ di bawah.

Ia merupakan kenyataan yang dibuat oleh ‘Page Facebook’ rasmi Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Malaysia (SPA). Jika belum ‘Like’ page tersebut pastikan anda ‘Like’ ‘page’ yang mempunyai jumlah bilangan ‘Like’ yang lebih banyak.

Peperiksaan Latihan_Separa_Perubatan

Sudah pasti sebilangan anda sudah tahu yang latihan bertaraf diploma ini membolehkan anda menjawat jawatan pada gred U29 dengan tangga gaji bermula pada RM RM1,687.59. Jika dihitung gaji termasuk elaun boleh mencecah RM 3000 ke atas.

1o Latihan Separa Perubatan yang bertaraf diploma

Sebagai makluman terdapat 10 latihan separa perubatan yang bertaraf diploma iaitu :

  1. Latihan Penolong Pegawai Kesihatan Persekitaran
  2. Latihan Jurupulih Perubatan (Anggota)
  3. Latihan Jurupulih Perubatan (Cara Kerja)
  4. Latihan Jururawat
  5. Latihan Jururawat Pergigian
  6. Latihan Juruteknologi Makmal Perubatan
  7. Latihan Juruteknologi Pergigian
  8. Latihan Juru X-Ray
  9. Latihan Penolong Pegawai Farmasi
  10. Latihan Penolong Pegawai Perubatan

Pelatih akan menerima latihan selama 3 tahun.
Sepanjang tempoh latihan, pelatih akan menerima biasiswa sebanyak RM835.57 sebulan.

Peperiksaan Atas Talian Suruhanjaya Perkhidmatan Awam tahun 2016

Sekali lagi Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Malaysia (SPA) memanggil calon-calon untuk mengambil peperiksaan atas talian secara besar-besaran. Dan pada kali ini, ia membuka peluang kepada calon pelajar lepasan SPM untuk menjalani latihan separa perubatan di peringkat diploma bagi menjawat jawatan pada gred U29.

Tarikh peperiksaan atas talian bagi Latihan Separa Perubatan tahun 2016

Tarikh peperiksaan tersebut adalah pada 8 Mac 2016 (Hari Khamis) yang bermula pada jam 8.00 malam sehingga 09.35 malam iaitu selama 1 jam 35 minit. Peperiksaan atas talian untuk latihan separa perubatan ini bakal diduduki oleh semua calon di Semenanjung, Sabah dan Sarawak secara serentak.

Semakan Calon Peperiksaan Latihan Separa Perubatan

Masih ragu-ragu dan ingin tahu cara menyemak samada diri anda dipanggil menduduki peperiksaan atau tidak. Anda hanya perlu melayari laman web di bawah ini. Hanya isikan nombor kad pengenalan anda sebagai contoh 900101015600 dan hasil keputusan akan diketahui dalam masa yang singkat.

 

====> Semakan Peperiksaan Atas Talian Latihan Separa Perubatan

Sekiranya anda mendapat paparan seperti di bawah maka secara rasmi anda merupakan calon peperiksaan atas talian Diploma Separa Perubatan 2016. Dan Tahniah saya ucapkan!

Semakan-berjaya-Peperiksaan_Online_Latihan_Separa_Perubatan

Format Peperiksaan Atas Talian Latihan Separa Perubatan

Walaubagaimanapun, diharap anda tidak terlalu gembira sehingga hilang fokus kerana anda perlu menduduki peperiksaan atas talian terlebih dahulu. Peperiksaan latihan separa perubatan ini mempunyai dua seksyen iaitu :
Seksyen A : Ujian Psikometrik
Seksyen B : Pengetahuan Am

Bagaimana Arieon.my Membantu Anda Untuk Lulus Peperiksaan Latihan Separa Perubatan ?

Sekiranya berminat nak dapatkan tips dan contoh soalan serta pelbagai info terkini berkaitan dengan Peperiksaan Kemasukan Latihan Separa Perubatan bertaraf Diploma ini , sila isikan nama dan emel anda di ruang yang telah disediakan. Saya akan berkongsi segala maklumat yang saya ada terus ke emel anda.

 

 

 

Tak Tahu Nak Prepare Apa Untuk Peperiksaan ONLINE
SEPARA PERUBATAN

USAH RISAU!

Anda beruntung kerana berada disini. Ketepikan RIBUAN CALON lain yang tidak menemui laman web ini.

TAHNIAH.

Muatturun salinan PREVIEW Rujukan ini.

Masukkan nama dan email untuk kami hantarkan preview copy ini;

 

 

Nama penuh

Alamat emel

 

 

TERKINI!!

Calon-calon ini sedang meninggalkan anda JAUH KE BELAKANG! Mereka nak singkirkan anda dari persaingan. Mereka dah beli! Kenapa biarkan anda disingkirkan?

>> Klik DISINI untuk pembelian SEGERA <<

Jika anda calon panggilan peperiksaan ONLINE SEPARA PERUBATAN

Satu perkara yang anda kena sedar, anda bakal bersaing dengan ribuan calon lain untuk merebut jawatan SEPARA PERUBATAN yang ditawarkan oleh pihak kerajaan.

Yang bakal membezakan anda dengan calon lain adalah, bagaimana persediaan anda untuk menghadapinya. Anda sampai ke sini pastinya kerana anda sedang melakukan persediaan untuk berjaya nantikan? TAHNIAH untuk anda kerana usaha tersebut telah membawa anda ke sini!

Anda mungkin tak perasan, untuk tahun 2015 ini, kerajaan telah mengumumkan pembekuan ambilan perjawatan baru. Ianya diumumkan oleh pihak Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA) dan diikuti perlaksanaannya oleh pihak Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA).

Ramai yang kecewa dengan pengumuman ini tetapi telah diredakan oleh Ketua Setiausaha Negara yang menjelaskan pembekuan hanya untuk pengambilan baru. Tetapi jika berlaku kekosongan dan keperluan, akan ada ambilan dilakukan. Dan September ini anda seorang yang bertuah kerana dipanggil untuk LATIHAN SEPARA PERUBATAN.

….. dan www.arieon.my dengan kerjasama Tim Infokerjaya akan bersama-sama anda!

 

Siapa Tim Infokerjaya?

Tim Infokerjaya telah membantu ribuan calon sejak tahun 2008/09 dan komited membantu sehingga kita. Untuk rekod, telah lebih 67,000 orang graduan telah mendapat manfaat dari Tim Infokerjaya dalam pelbagai manfaat kerjaya termasuk penyediaan resume, persediaan temuduga dan yang paling penting apa yang anda sedang hadapi sekarang…. PEPERIKSAAN KEMASUKAN KERJAYA KERAJAAN Kami telah bersama graduan melalui proses transformasi peperiksaan tapisan kerajaan. Dari sesi ujian secara offline yang dilaksanakan oleh pihak SPA sehingga kini ianya dalam medium Online. Dari tapisan ujian 5 Seksyen ujian kepada ringkasan kini kepada 2 Seksyen secara online. Untuk pelbagai jawatan, ribuan telah lulus. Antaranya;

Apa yang ada dalam ebook ini yang bakal membantu persediaan anda?

20 Nota Ringkas

Nota ini akan menjimatkan 15 jam masa anda mencari dan menyaring maklumat yang penting untuk peperiksaan ini. Kami ada pengalaman dan kami tahu bahagian mana yang anda perlu fokus!

Penerangan Format

Percaya kepada kami, faktor utama kegagalan calon adalah kerana calon tak tahu format. Bila tiba peperiksaan terus terkejut dengan soalan. Tak perlu terkejut, kami berikan gambaran sebenar!

200++ Contoh Soalan

Ini bukan soalan ramalan atau soalan sebenar. Ianya lebih kepada contoh soalan untuk berikan anda gambaran bagaimana soalan dibentuk dan disoal. Eh tahun ini tiada contoh soalan oleh pihak SPA kan?

Pecahan Seksyen

Penilaian setiap seksyen sebenarnya ada rahsia yang tersembunyi. Ada pecahan dalam seksyen penilaian dan anda yang tahu bakal mendapat manfaat lebih dalam melakukan persediaan sebelum peperiksaan!

Maklumat Jawatan

Anda kena faham dan tahu mengenai jawatan Pereka ini. Apa tugasan dan apa yang bakal anda lalui selepas berjaya menjawat jawatan ini. Maklumat ini anda perlukan untuk sesi temuduga anda nanti. Jangan ke temuduga jika tak ada maklumat ini!

….. dan banyak lagi. Usah berlengah, tempah sekarang!

Buat Tempahan Sekarang

Selepas pembelian, anda akan diberikan akses ke laman download untuk muatturun semua komponen. Ianya adalah Ebook dan bukan buku. Tiada komponen yang akan dipos ke rumah anda. Terus muatturun semua komponen untuk mempercepatkan anda melakukan persediaan

Tak perlu fikir lagi, lagi lambat anda buat keputusan untuk membeli, lagi jauh calon lain meninggalkan anda! Terus buat pembelian!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge