Produk terlaris online di Malaysia

Produk terlaris dijual di atas talian internet Malaysia

Buat duit dengan melakukan urusniaga jual beli di internet bukan mudah. Pendekatan yang salah boleh memusnahkan impian. Atas sebab itulah kita memerlukan ilmu pengetahuan. Sekadar ada produk tapi tanpa ilmu akan merugikan seperti yang telah saya lalui. Walaupun saya berkeyakinanan tinggi tapi tanpa pengetahuan ia banyak membawa kerugian. Dalam perniagaan macam-macam boleh berlaku. Oleh itu jika ingin menceburi urusniaga jual beli atas talian lebih baik dapatkan tunjuk ajar dari yang pakar. Dapatkan bantuan pakar seperti Doktor FB – Software Power Letupkan Jualan Dengan Pantas!

Tanpa bimbingan agak mustahil untuk terus berada dalam bidang urusiaga jual beli ini. Sebagai contoh diri saya yang telah mencuba macam-macam produk untuk dijual. Tapi lebih banyak mendapat kerugian daripada mendapat untung. Semua ini disebabkan saya terus menceburi bidang perniagaan tanpa pengetahuan. Saya kerugian ribuan ringgit. Sebab itu saya ingin kongsikan pengalaman yang saya dapat ini bagi mengelakkan lebih ramai yang kerugian apabila menceburkan diri dalam bidang ini.

Memang tidak dinafikan banyak yang berjaya dalam bidang urusniaga jual beli dalam internet ini walaupun mereka tiada pengetahuan. Tapi pengetahuan tidak terhad kepada pengetahuan tentang produk. Kita juga harus tahu bagaimana untuk promosi, khidmat lepas jualan, jualan berulang dan pelbagai lagi ilmu yang harus ada jika ingin terus kekal dalam bidang perniagaan atas talian ini. Mungkin anda tahu mengenai produk anda. Tetapi anda tidak tahu mengenai teknik pemasaran dan tanpa pemasaran boleh membantutkan impian untuk meluaskan pasaran. Tahukan anda saingan sangat sengit. Ditambah dengan peningkatan kos sara hidup dan memaksa semakin ramai untuk menceburi bidang perniagan. Memang sangat menyakitkan hati apabila melihat produk orang lain laris tetapi produk diri sendiri tidak laris. Dan tambah menyakitkan hati apabila selepas berusaha dan menghabiskan duit hasil tetap tiada.

 

kategori produk terlaris di pasaran online malaysia

Oleh itu sebelum meneruskan niat anda untuk menceburi bidang jualan atas talian ini kenalpasti dahulu produk yang laris dijual di atas talian. Saya permudahkan bagi anda untuk membuat pilihan produk dengan memberikan kategori produk yang laris di atas talian internet seperti di laman sosial Facebook.Jika berminat untuk mendapatkan maklumat jualan pantas boleh guna Doktor FB – Software Power Letupkan Jualan Dengan Pantas!. Saya pasti ilmu yang anda perolehi daripadanya sangat bermanfaat kepada yang berminat untuk menjadi usahawan maya.

Berbalik kepada perkara pokok iaitu kategori produk yang laris di pasaran internet Malaysia. Saya tidak pasti jika anda perasan kategori produk-produk yang sering anda baca samada secara sengaja atau tidak sengaja. Apakah kategori produk yang anda perasan sering keluar di laman facebook anda ?

Kategori Produk Makanan
Ya. Makanan merupakan kategori produk yang sangat laris jika kena pada orangnya.
Lihat sahaja berapa banyak penjual yang menjual makanan seperti cheese kek, cupcake, dan pelbagai makanan lagi.Jika sedap dan menarik sudah pasti pembeli akan secara sukarela berkongsi keriangan dengan rakan-rakanya. (Anda dapat mengiklankan produk anda secara percuma oleh pembeli)Dan yang penting ada repeat order. Repeat order adalah penting bagi meneruskan kelangsungan perniagaan anda.Jadi tidak perlu mencari pelanggan baru setiap masa. Kekalkan interaksi dengan pelanggan sedia ada.

Kategori Produk Pendidikan
Yang ni pun banyak juga. Macam-macam ada. Dari buku Panduan Membuat Cookies Yang Sedap Dan Ranggup sehinggalah buku teknik buat seks seperti ini Terbongkar! Rahsia Seks Hebat Untuk Suami-Isteri!

Kategori Produk Kesihatan
Yang ni macam macam saya nampak. Ada ubat kuat, ubat kurus,ubat cinta dan macam-macam ubat lagi. Tapi pastikan ubat tersebut tidak membahayakan kesihatan pembeli. Kalau tidak sudah pasti tutup kedai awal.

Kategori Produk Pakaian
Pakaian pun sangat laris dijual. Lihat sahaja berapa banyak iklan boleh anda lihat mengenai pakaian di FB. Kalau tidak menguntungkan kenapa semakin ramai yang ingin menjadi penjual atas talian. Ia sangat menguntungkan jika anda tahu mencari pasarannya.

Apa-apa pun ilmu perlu ada. Jangan berniaga tanpa ilmu kerana ia akan merugikan.

One Response
  1. January 11, 2018

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge