Pegawai Ambank ditembak mati pengawal keselamatan

PETALING JAYA: Seorang pengawal keselamatan bank telah menembak mati seorang kakitangan bank dan melarikan diri dengan wang tunai.

Pegawai bank Norazita Abu Talib , 37, telah membuka peti besi dengan 3 orang rakan sekerja yang lain di sebuah bank di Jalan USJ Sentral 2 di sekitar 18:18 semalam.

Suspek kemudian menembak ibu kepada dua anak tersebut menggunakan senapang pam sebelum memaksa 4 orang rakan sekerja mangsa yang ketakutan untuk memuatkan beg dengan wang tunai daripada peti besi.

Suspek kemudian melarikan diri menggunakan  motosikal.  Timbalan Ketua Polis Selangor Timbalan Comm Datuk Abdul Rahim Jaafar berkata  hanya 5 orang kakitangan bekerja di bank tersebut.

“Menurut firma keselamatan , suspek adalah pengawal gantian bagi  bank tersebut dan pernah bekerja di bank yang lain sebelum bekerja di bank tersebut. Bagaimanapun, terdapat keraguan mengenai fakta identiti suspek.

” Pemeriksaan pada nombor kad pengenalan beliau mendedahkan bahawa ia adalah palsu. Kita akan menyiasat perkara ini lebih lanjut dan ingin mengetahui bagaimana dia boleh bekerja dengan KP palsu, ” katanya, sambil menambah bahawa pihak polis sedang menyiasat rakaman CCTV bank dan kedai-kedai berdekatan.

“Saya menasihati orang ramai agar berhati-hati. Saya menggesa sesiapa yang mempunyai maklumat mengenai suspek untuk tampil ke hadapan, “katanya.

 Timbalan OCPD Subang Jaya Supt Tan Ah Chua mendedahkan bahawa suspek telah dikenal pasti sebagai Ardi Hamzah ( 770818-12-6721 ) dari Tawau di Sabah.

pengawai-bank-ditembak2 suspek pegawai-bank-ditembak

One Response
  1. October 24, 2013

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge