Datuk Seri bekas tahanan Ordinan Darurat dibom

Jaguar terbakar

Gambar hiasan

P/s : Semakin banyak individu yang merupakan bekas tahanan Ordinan Darurat ditembak ,diugut, dibom dan pelbagai lagi. Pihak polis harus mengenalpsti semua bekas tahanan Ordinan Darurat ini dan memastikan keselamatan mereka terjamin. Nampaknya war lord war lord underground Malaysia mula bertindak balas ke atas mereka semua ini.

KUALA LUMPUR: Seorang ahli perniagaan yang memiliki beberapa restoran dan kelab malam di bandar, terselamat dari maut apabila kereta mewah itu telah diletupkan ketika dia berada dalam kereta. Dia dilaporkan terselamat bersama dengan pemandunya.

Sebuah bom yang dilekatkan di bawah kenderaan itu telah meletup dan menyebabkan bola galas merobek melalui but kereta Jaguar tersebut .

Ahli perniagaan tersebut yang bergelar Datuk Seri dan pemandu beliau sedang melalui Taman Taynton View, Cheras, pada malam Isnin apabila peranti tersebut diletupkan.

Ahli perniagaan tersebut dikatakan bekas tahanan di bawah Ordinan Darurat dan telah ditahan di Simpang Renggam selama lebih daripada setahun.

Menurut pemandu beliau, mereka sedang melalui Jalan Nadchantiram di kawasan itu pada kira-kira 8:45 apabila belakang kereta tersebut meletup. Pemandu tersebut segera memberhentikan ke

reta dan kedua-dua mereka bergegas keluar.

Apabila mereka memeriksa kerosakan terdapat galas bola dalam but dan belakang kereta itu telah rosak teruk.

Polis percaya kejadian itu sebagai satu tindakan sabotaj dan dipercayai bahawa Datuk Seri, yang menerima gelaran dari Pahang, telah ditahan di bawah Ordinan Darurat pada tahun 2005 dan dibebaskan 17 bulan kemudian. Terdapat juga khabar angin mengatakan bahawa dia mungkin terlibat dalam aktiviti-aktiviti jenayah yang mungkin telah membawa kepada serangan ke atas beliau dan kereta.

 

Sumber : The Star Online

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge